Opozorilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za avtorizacijo, navigacijo in ostale funkcije. To nam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Ali se strinjate, da se piškotki namestijo na vašo napravo.

    Oglejte si direktivo o zasebnosti dokumentov

GIMP PDF Natisni E-pošta
Novice - Zadnje novice
Prispeval Silvo B.   
Ponedeljek, 06 April 2009 11:53
logo_gimp

GIMP je kratica od GNU Image Manipulation Program (GNU program za urejanje slik). To je odprtokodna programska oprema za urejanje fotografije, retuširanje, montažo slik (kompozicija) in avtorstvo slik. Deluje na številnih operacijskih sistemih in v številnih jezikih.

Kratica programa GIMP (angl. GNU Image Manipulation Program) pomeni odprtokodni program za zahtevnejšo in profesionalno obdelavo fotografij, risanje, ustvarjanje in oblikovanje rastrskih slik (to so slike, sestavljene iz točk ali pik, angl. bitmap).

GIMP je eden prvih prostih grafičnih programov in je po desetletnem razvoju postal že povsem ustrezen nadomestek komercialnih rešitev, kot je na primer Adobe Photoshop.

Ima veliko možnosti. Lahko se uporablja kot preprost program za upravljanje z barvami,
obdelavo kakovostnih fotografij vključuje tudi serijski pretvornik slikovnih formatov.

GIMP je razširljiv in že vsebuje veliko vtičnikov in razširitev, ki nam pomagajo pri obdelovanju slik od enostavnih pa vse od zelo zapletenih fotografij.

GIMP je pisan in razvit pod X11 na UNIX platformi. Ampak v bistvu ista koda prav tako teče na MS Windows in Mac OS X.

 

http://www.gimp.si

Zadnjič posodobil Ponedeljek, 06 April 2009 12:02