td_naslovna.jpg
Začetek O društvu Aktivnosti Četrtič po Poti Slakove in Pavčkove mladosti...
Opozorilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za avtorizacijo, navigacijo in ostale funkcije. To nam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Ali se strinjate, da se piškotki namestijo na vašo napravo.

    Oglejte si direktivo o zasebnosti dokumentov

Četrtič po Poti Slakove in Pavčkove mladosti... PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Mira Barbo   
Torek, 21 Junij 2016 10:46

 

zalaBlizu petsto pohodnikov, ki so tudi letos prišli iz različnih krajev Slovenije, se je podalo na četrti pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti, kot osrednjim dogodkom tudi letošnjega, 17. občinskega praznika Občine Mirna Peč.

Pohod je bil izveden v organizaciji domačega Turističnega društva Mirna Peč in prizadevnih članov sekcije ljubiteljev Slakove glasbe Mali Kal. Letošnji pohod je bil, tako kot ostale prireditve v okviru občinskega praznika, namenjen dobrodelnosti - za deklico ZALO!

Vreme je bilo tako organizatorjem, kot pohodnikom naklonjeno in domačini so poželi čestitke tako za organizacijo kot pogostitve, ki so se vrstile že kmalu od začetka pohoda dalje. Udeleženci so bili nad pohodom navdušeni, še posebej pa nad dobrodošlico na Malem Kalu ter seveda kulturnim programom.

Do spomenika Lojzeta Slaka na domačijo Barbovih so pohodnike popeljali domači glasbeniki iz Malega Kala, kjer se je nato odvijal kulturni program, v katerem so sodelovali člani Društva harmonikarjev Mirna Peč. Nadaljevalo se je druženje s Slakovimi in harmoniko, marsikdo je tudi zaplesal .Pohodniki so si z zanimanjem ogledovali tudi priložnostno spominsko zbirko o življenju in delu Lojzeta Slaka.

Mlade pevke in recitatorke OŠ Toneta Pavčka pod vodstvom mentorice Tatjane Kupljenik pa so pred Pavčkovim domom v Šentjuriju pripravile pravo glasbeno poslastico. Vrstile so se recitacije našega poeta življenju in ljubezni Toneta Pavčka in uglasbljena poezija, ki je pohodnike kljub vročini  kar prikovala na mestu.

 

 

Franci Hrastar, ki se je s skupino članov Planinskega društva Iskra iz Ljubljana pohoda udeležil že četrtič, pravi takole:  "Letošnji pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti so, poleg množice udeležencev, spremljali sami presežniki. Bilo je vsega, od ogleda mirnopeške cerkve, do množice kulturnih programov združenih s prijetnim sprehodom od ene do druge točke pohoda, kjer so nas domačini stregli, če se izrazim v žargonu "od spredaj in zadaj". Bilo je na pretek vročega sonca in prijetnega sprehoda po gozdu, pa lepih razgledov s panoramske poti visoko nad Hmeljčičem, od kjer smo občudovali vasice v dolini, pa Trdinov vrh, kočevske hribe in še kaj... Po prijetnem druženju in muziki za ples, nas je ob odhodu presenetila in malce osvežila še močnejša nevihta. Vesel sem, da smo bili tudi udeleženci PD Iskra Ljubljana, kar 33 nas je bilo, kamenček v mozaiku te prijetne sobote v osrčju Dolenjske, saj so poti, po katerih smo hodili v večini tudi poti moje mladosti!"

Pohoda so se tudi letos udeležili posamezni člani Slakove družine, gospa Ivanka Slak pa je udeležence pohoda pozdravila pri Slakovem spomeniku na Malem Kalu. Tudi pri tokratni izvedbi pohoda so sodelovala številna mirnopeška društva, OŠ Toneta Pavčka, kot tudi posamezniki. Turistično društvo bo del prihodkov od izvedbe pohoda namenilo deklici Zali, zbrana sredstva na štartu in med pohodom pa so bila že predana Zalinim staršem na nedeljskem koncertu Ditke in Ferija Lainščka.


Več slik pohoda je objavljenih tudi na spletni strani Turističnega društva Mirna Peč: http://turizem-mirnapec.com/j/fotogalerija.html, celotna foto reportaža iz sobotnega pohoda PSPM pa je objavljena tudi v dogodku - https://www.facebook.com/events/1012380178838008/

Fotografije dogodkov iz sobotnega dne (pot Temenica, kolesarjenje, tek...) bodo objavljene tudi na spletni strani OŠ Toneta Pavčka:

http://www.ostpavcka.si/

Predavanje Samooskrbni vrt za vso družino

4. pohod Po poteh Slakove in Pavčkove mladosti

Mirna Peč na nogah
OŠ Toneta Pavčka

 

Slike z nedeljskega koncerta Ditke in Ferija Lainščka, na katerem je bil Zali predan vrednostni ček so objavljene tule:

https://www.facebook.com/mira.barbo/posts/982016721918209

Zadnjič posodobil Torek, 21 Junij 2016 12:21