td_naslovna.jpg
Začetek
Opozorilo
  • Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah

    Ta spletna stran uporablja piškotke za avtorizacijo, navigacijo in ostale funkcije. To nam omogoča boljšo uporabniško izkušnjo pri uporabi naše spletne strani. Ali se strinjate, da se piškotki namestijo na vašo napravo.

    Oglejte si direktivo o zasebnosti dokumentov

Obrazec za prijavoPomoč

Koledar dogodkov

Julij 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Prihodnji dogodki

Ni dogodkov

Statistika

Članov : 29
Vsebina : 143
Spletne povezave : 31
Števec pogledov vsebine : 364117

Prisotni na strani

Prisotni 29 gostov .

Anketa

Se boste udeležili 4. pohoda po Poti Slakove in Pavčkove mladosti
 
 
Turistično društvo Mirna Peč
Turistično društvo Mirna Peč na sejmu Alpe Adria – Turizem in prosti čas PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Mira B.   
Četrtek, 10 Marec 2016 00:00

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je bil tudi letos v času od 27. januarja do 1. marca organiziran tradicionalni sejem Alpe Adria – Turizem in prosti čas. Ena od razstavnih hal je bila v celoti namenjena turističnim društvom, da predstavijo svoj kraj z dogajanji in zanimivostmi.

Na pobudo Turistične zveze Dolenjske in Bele krajine se je sejma udeležilo tudi naše Turistično društvo Mirna Peč. Regijska turistična zveza je poskrbel za ureditev zanimivega in prijetnega izgleda stojnice in za organizacijo nemotene sejemske predstavitve. Poleg predstavitve Poti Slakove in Pavčkove mladosti, kot osrednje predstavitve društva, smo promovirali tudi ostale poti v naši občini in okolici ter naravno in kulturno dediščino Mirne Peči: Zijalo s Sv. Ano, Pot Temenice, Mirnopeško in globodolsko dolino, Pavčkov dom in cerkev Sv. Jurija v Šentjuriju ter obiskovalce povabili na obisk prireditev v Mirni Peči: blagoslov motorjev in motoristev, neMirnaPeč, pasuljada, prireditve v okviru občinskega praznike ter ostale prireditve iz koledarja občinskih prireditev.

Številni obiskovalci so se zanimali za obisk Mirne Peči in naše lokalne ponudbe. Kot vedno je bilo na sejmu turizma v Ljubljani živahno, veselo in zabavno. Manjkalo ni niti priložnosti za navezovanje stikov in izmenjavo izkušenj s sorodnimi društvi, kar smo s pridom izkoristili.


Zadnjič posodobil Četrtek, 10 Marec 2016 09:42
 
Bili smo po Poteh Slakove in Pavčkove mladosti PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Mira B.   
Torek, 30 Junij 2015 08:17

 

Pot

Bili smo vztrajni... in prišli smo do konca že tretjič...  po Poti Slakove in Pavčkove mladosti !

Hodili, stopali... in sem ter tja tudi malo vstopali smo v Slakovo in Pavčkovo mladost. Tako, kot nam to polaga na srce naš veliki rojak, pesnik Tone Pavček: »Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca!...«

 

Bilo nam je lepo, med vami in z vami, zato ena velika HVALA vsem soustvarjalcem dogodka in udeležencem pohoda.

 

Fotogalerijo si lahko ogledate na strani TD Mirna Peč: http://turizem-mirnapec.com/j/

 

In ker »...če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova.«, se bomo s harmoniko in pesmijo na ustih na pot spet podali junija prihodnje leto.

Skupaj bomo kovali, snovali in se imeli lepo na 4. pohodu Po poti Slakove in Pavčkove mladosti, junija 2015.

Veseli bomo, če boste z nami! Do takrat pa - NA SVIDENJE!

 

Bodite lepo, kjerkoli že boste!

 

 

vabilo-3-pohod

 

 

 

 

 

 

za_kato_pot_sp

Zadnjič posodobil Sobota, 21 November 2015 09:39
 
2. pohod Po poteh Slakove in Pavčkove mladosti PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Silvo B.   
Ponedeljek, 16 Junij 2014 19:14

Sobota, 21 Junij 2014, 08:00 - 14:30.

Pohod sta organizirala občina Mirna Peč in turistično društvo Mirna Peč.

Več o poti si lahko preberete v brošuri. Oglejte si foto utrinke iz prireditve v fotogaleriji TD!

 

Pohod Slakove in Pevčkove mladosti

za_kato_pot_sp

Zadnjič posodobil Nedelja, 24 Januar 2016 10:53
 
Predavanje 15.4.2014 PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Silvo B.   
Torek, 24 Marec 2015 13:32
vabilo2015

 

Tudi letos v TD Mirna Peč za vas organiziramo predavanje s področja urejanja vrta.

Letos smo medse ponovno povabili go. IRENO PUST RANGUS, dipl. ing. agronomije in hortikulture

Vabljeni!

Zadnjič posodobil Torek, 24 Marec 2015 13:55
 
17. mirnopeški pohod preko Hmeljnika PDF Natisni E-pošta
O društvu - Aktivnosti
Prispeval Mira Barbo   
Četrtek, 22 Maj 2014 19:48
pogača
Marinkino darilo predsedniku

Turistično društvo Mirna Peč letos praznuje 20 let od ustanovitve. V teh letih je društvo prehodilo dolgo pot in sestavni del te poti je tudi tradicionalni Mirnopeški pohod preko Hmeljnika, s katerim smo letos obeležili naš jubilej. Na upravnem odboru društva je namreč padla odločitev, da se Mirnopeški pohod preko Hmeljnika, zaradi kasnejšega, junijskega pohoda Po poteh Slakove in Pavčkove mladosti, premakne na zgodnejši pomladni termin in s tem ohrani njegova tradicionalnost.

V soboto, 24. maja 2014, so se nam tako že ob 8. uri zjutraj pri gostilni »Pr' Hlapc« pridružili ljubitelji pohodništva, predstavniki domačih mirnopeških društev, osnovne šole in občine, manjkali pa niso niti kurenti iz Ptuja. Lastnik Ernest Slak nam je tako kot vsako leto tudi letos izkazal svoje gostoljubje. Sledil je pozdravni nagovor ter nekaj napotkov predsednika Jožeta Barbo in že smo krenili na pot, dolgo osem kilometrov. Okoli štirideset udeležencev pohoda nas je pod vodstvom tajnika Silva Barbo tako krenilo po znani trasi. Le-ta je bila za razliko od preteklih let malo krajša, saj se je zaključila v Hmeljčiču. Od starta pred okrepčevalnico na Rogovili smo v objemu domačih gozdov zavili na staro hmeljniško pot do Dul, prečkali avtocesto čez prehod za divjadi nad karteljevskim klancem in se povzpeli na gorico nad Gorenjim Kamenjem. Gostilna »Pri Darinki« je za nas odprla svoja vrata, da smo se lahko osvežili in pomalicali ter nato v veselem razpoloženju nadaljevali pot do gradu Hmeljnik. Čeprav v ruševinah, nas je mogočno hmeljniško obzidje tudi tokrat prevzelo. Pot smo nadaljevali po grebenu nad karteljevskimi do globoških goric, kjer je sledil obvezen postanek v zidanici Krevsovih. Tu nas je gospodinja Marinka navdušila z domačim kruhom in pecivom, gospodar Jože pa z domačo vinsko kapljico. Pohodniki smo si še napasli oči ob lepem razgledu in veselo krenili v smeri hmeljčarske gore. Sledil je le še spust pred gasilski dom v Hmeljčiču, ki nam je ta dan odstopil svoje prostore. Pričakali so nas zvoki domačih mirnopeških harmonikarjev pod vodstvom Franca Potočarja in številni gostje, ki so se z nami želeli obeležiti naš jubilej, med njimi tudi naš župan Andrej Kastelic.

Bogat kulturni program je povezovala podpredsednica Ladislava Rupena, v programu pa so sodelovali učenci Osnovne šole Toneta Pavčka pod vodstvom Tatjane Kupljenik: Nekaj misli je z nami deli tudi ljubiteljski pesnik upokojenec Drago Saje. Sledila je podelitev priznanj ob jubileju društva: članom za večletno aktivno delo v društvu ter zahval za sodelovanje in podporo. Vsa ta leta je namreč turistično društvo sodelovalo s številnimi domačimi mirnopeškimi društvi, osnovno šolo in občino, s sosednjimi turističnimi društvi iz Žužemberka, Trebnjega in Straže, kot tudi z korenti Poetovia Ptuj. Društvo je ob jubileju izdalo tudi priložnostni bilten, ki sta ga uredili Mira Barbo in Ladislava Rupena. Prejeli so ga vsi udeleženci.

Za naše želodčke so poskrbeli prizadevni člani Sekcije ljubiteljev Slakove glasbe Mali Kal, pod takti harmonik in v veselem druženju pa smo naše prijateljske vezi utrjevali tja do noči. In kot že tolikokrat se je znova potrdil rek - »Turizem smo ljudje«. Zato iskrena hvala vsem, ki se trudite, da to drži!

Mira Barbo

Zadnjič posodobil Nedelja, 01 Junij 2014 15:34
 
«ZačetekPrejšnja123456NaslednjaKonec»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL